به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، ابوالقاسم مظفري فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) در نشست خبري که صبح امروز به مناسبت سالروز تاسيس اين قرارگاه برگزار شد، گفت: در اين 23 سال قرارگاه منشا خدمات زيادي در کشور بوده و تاکنون حدود 1900 پروژه در حوزه کارهاي عمراني و صنعتي کشور به اتمام رسانده و تحويل داده است.
وي افزود: قرارگاه در حوزه محروميت زدايي از سال 1387 قرب کوثر را تاسيس و حدود 2 هزار پروژه به انجام رسانده و تحويل داده است. همچنين در حوزه امنيتي و دفاعي به خوبي ماموريتهايي که از طرف ستادکل نيروهاي مسلح به قرارگاه محول شده بود، در راستاي پدافند غيرعامل تحويل داده شده است.
مظفري ادامه داد: قرارگاه ظرفيتها و پتانسيلهايي براي کارآمدي نظام در زمينه تونل سازي با تسلطي که بر حفاري مکانيزه تونل پيدا کرده، توانسته ماهيانه يک و نيم کيلومتر تونل احداث کند.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) افزود: همچنين قرارگاه در زمينه احداث پل نيز ميتواند 2 و نيم کيلومتر عرشه پل را در طول ماه بسازد و نصب کند و در خصوص خطوط انتقال آب ميتواند 100 کيلومتر خط لوله انتقال آب با قطر 2 متر در ماه و 50 کيلومتر خط لوله گاز در ماه را نصب کند.
مظفري تاکيد کرد: قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) ميتواند 50 کيلومتر زيرسازي خطوط ريلي را در ماه انجام دهد و رکوردهاي بينظيري در کشور و منطقه به دست آورده است از جمله 1200 متر حفاري مکانيزه در ماه و 55 هزار کيلومتر خاکريزي روزانه در ساخت سد.
وي با اشاره به پروژههاي در دست اجراي قرارگاه گفت: 3 هزار و 500 کيلومتر خطوط انتقال نفت و گاز در قالب 9 پروژه، 3 هزار کيلومتر خطوط انتقال آب از سدها به شهرها در قالب 12 پروژه، 250 کيلومتر تونل انتقال آب، 160 کيلومتر تونل مترو و راهآهن، 2 هزار و 185 کيلومتر راه آهن در قالب 15 پروژه، 1500 کيلومتر آزادراه در قالب 10 پروژه، 21 سد بزرگ و کوچک با حجم مخزن 3 ميليارد متر مکعب، ساخت بنادر و توسعه آنها، ساخت اسکلهها و موجشکنها، ساخت پل و ابنيه، احداث بيش از هزار کيلومتر کانالهاي آبياري وزهکشي و کارخانههاي توليدي از جمله پروژههاي در دست اجراي قرارگاه هستند.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) خاطرنشان کرد: 55 پروژه از پروژههاي مطرح شده جزو طرحهاي مهر ماندگار است که پيشرفت فيزيکي آنها بالاي 70 درصد است و درصدديم تا پايان دولت دهم آنها را تحويل دهيم.
مظفري در خصوص اعتبارات اين قرارگاه اظهار داشت: در بخش پروژههاي عمراني کشور، 8 درصد از حجم بودجه عمراني کشور به ما اختصاص يافته که حدود 3 هزار و 200ميليارد تومان است.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تحريم ايران از سوي استکبار جهاني گفت: در طول نيم قرن گذشته شاهديم 14 کشور مورد تحريم آمريکا قرار گرفتهاند که برخي کشورها مثل آفريقاي جنوبي که الان جزو صادرکنندگان تسليحات است، از اين فرصت براي پيشرفت استفاده کردند.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) ادامه داد: در حوزه پيمانکاري، تحريم در دو مقوله زمان انجام کار و هزينه ميتواند تاثير داشته باشد ولي با اين حال ما با هيچ بن بستي مواجه نبوديم و کارها را مطابق خواسته کارفرما انجام داده و کالاهاي مورد نياز را تهيه کردهايم.
مظفري با بيان اينکه بخش زيادي از کارهاي قرارگاه با استفاده از توان داخلي انجام ميشود، خاطرنشان کرد: در خصوص اعتبارات فقط نبايد متکي به بودجه دولت باشيم و از ساير سرمايههاي راکد و بخش خصوصي و يا اموال و داراييهاي در اختيار دولت براي انجام پروژهها استفاده کنيم ولي تبديل آنها به نقدينگي به عهده قرارگاه نيست.
وي تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي اقتصاد مقابله با فشار، تحريم و دشمني معاندين نظام است که قرارگاه در اين حوزه ميتواند اثرگذار باشد.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) با بيان اينکه ما خودمان را جدا از جامعه پيمانکاري کشور نميدانيم، گفت: ممکن است برخي بگويند قرارگاه بخشي از توان نظامي را به کار گرفته و مانند يک پيمانکار در مناقصات شرکت ميکند و پروژهها را انجام ميدهد. شايد در گذشته اين چنين بود. ولي از چند سال پيش که سند راهبردي سپاه تصويب شد، سازندگي جزو ماموريتهاي سپاه قلمداد شد.
مظفري تاکيد کرد: ما بسترساز حضور بخش خصوصي در پروژهها و استفاده از همه ظرفيتهاي کشور براي سازندگي هستيم و خود را رقيب بخش خصوصي نميدانيم زيرا در حال حاضر 5 هزار و 500 پيمانکار بخش خصوصي براي انجام پروژهها با ما همکاري ميکنند.
وي با اشاره به همکاري قرارگاه و وزارت نفت اظهار داشت: با توجه به فاصلهاي که با اهداف سند چشم انداز در حوزه نفت وگاز کشور داريم، قرارگاه نميتواند نسبت به حضور در اين صحنه بيتفاوت باشد لذا از 5-6 سال پيش در اين حوزه ورود کردهايم و تا کنون موفق بوده و جايگزين شرکتهاي بزرگ خارجي در صنعت نفت و گاز شدهايم.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) در ادامه نشست خبري اظهار داشت: يکي از اهداف و ماموريتهاي قرارگاه در سند راهبردي که به تصويب مقام معظم رهبري رسيده، سازندگي در کشورهاي همسو و مسلمان است که متناسب با شرايط و نيازي که اين کشورها داشته باشند، حضور خواهيم داشت.
مظفري تاکيد کرد: از طرف کشور سوريه درخواستهايي براي حضور ما در اين کشور براي سازندگي شده بود ولي با توجه به شرايط اين کشور فعلا امکان حضور ما در آنجا نيست.
وي تامين منابع مالي و نبودن سازوکار لازم براي تامين پروژههاي عمراني و قرارگاه با توجه به حجم اين پروژهها براي رسيدن به سند چشم انداز را از چالشهاي پيش روي قرارگاه و پروژههاي عمراني کشور دانست.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) افزود: تفاهم نامههايي به منظور همکاري و تعامل با دانشگاههاي صنعتي و فني کشور داريم و در حال همکاري با آنها هستيم تا اين پروژهها بر اساس تکنولوژيهاي روز انجام شود.
مظفري ادامه داد: اخيرا يک شرکت بزرگ ارزياب بينالمللي پروژه، پروژه گتوند را مورد ارزيابي قرار داد و تنديس سيمين ارزيابي پروژه را به قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) اهدا کرد.
وي با بيان اينکه از جهتگيريها و اهداف قرارگاه اين است که براي خود برند ايجاد کند، گفت: قرارگاه تا کنون 145 کتاب فني به چاپ رسانده و 88 کتاب در دست چاپ دارد.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) خاطرنشان کرد: سپاه به دنبال دفاع از ارزشهاي انقلاب و عمق بخشي به آن است که در هر برههاي به يک شکل است در حال حاضر ماموريت اقتصادي و سازندگي از ماموريتهاي سپاه است و به همين دليل تمرکز دشمنان بر روي بحث سازندگي و تحريم اقتصادي است.
مظفري با بيان اينکه پدافند عامل و پدافند غير عامل مکمل يکديگر هستند، اظهار داشت: ما در پروژههايمان به بحث پدافند غير عامل بسيار توجه ميکنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا(ص) بلندترين سد دوقوسي جهان را احداث ميکند.
وي افزود: قرارگاه بعد از انجام موفق پروژههاي بزرگ سد کرخه و گتوند، براي اجرا و ساخت بلندترين سد بتوني دو قوسي جهان با ارتفاع 315 متر اعلام آمادگي کرد.
مظفري تاکيد کرد: اين سد بر روي رودخانه بختياري که از سرشاخههاي رودخانه دز است، احداث ميشود و در حال حاضر عمليات مقدماتي براي تجهيز کارگاه و انجام تونلهاي انحراف و راههاي دسترسي را شروع کردهايم.
وي با بيان اينکه چينيها به شدت به دنبال انجام اين پروژه بودند، گفت: باتلاش قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا(ص) و حمايت رئيس جمهور، اين کار به عهده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا(ص) گذاشته شد.